DE CEREMONIE

Het hoogtepunt van jullie trouwdag

Waarom kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar?

Het Duitse woord ‘Hochzeit’ drukt beter uit dat het om een hoogtepunt gaat dan ons woord ‘bruiloft’. Omdat kerkelijke huwelijken steeds minder voorkomen, worden aan het burgerlijk huwelijk steeds hogere eisen gesteld. Voor de meeste bruidsparen is het burgerlijk huwelijk tegenwoordig de eigenlijke plechtigheid, en dus het hoogtepunt van de dag.

Je wilt dan ook dat dit moment in de puntjes wordt voorbereid, door zelf te kiezen hoe, waar, wanneer en hoe jullie trouwen. Het is daarom fantastisch dat jullie tegenwoordig de mogelijkheid hebben om naast een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente ook te kunnen kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar oftewel; eigen trouwambtenaar.

Trouwambtenaar kiezen is net als uit eten gaan

Trouwambtenaar kiezen is net als uit eten gaan …

Eigenlijk kun je het verschil tussen je laten trouwen door een zelfstandig trouwambtenaar of een babs (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) of trouwambtenaar van de gemeente, heel goed vergelijken met uit eten gaan.

De garantie dat je bij de een lekkerder zult eten, dan bij de ander heb je niet. Maar wat je wel zeker weet, is dat de combinatie van de kwaliteit van ingrediënten, de bereidingstijd en de service die je krijgt per restaurant verschilt, en dat dit samenhangt met prijs.

Vaak ga je voordat je reserveert, dan ook af op goede verhalen die je hebt gehoord of van goede beoordelingen die er online te vinden zijn.

Zo werkt het ook met het kiezen van de juiste trouwambtenaar voor jullie huwelijk. Het is altijd een kwestie van smaak. En omdat smaken verschillen is het goed dat er iets te kiezen valt.

Waarom is de trouwceremonie zo belanrijk?

Waarom is de trouwceremonie zo belangrijk?

De vergankelijkheid van het leven maakt een trouwceremonie tot een onbetaalbaar moment. Het is immers het enige moment bij leven dat je de kans hebt om bewust, met de mensen die je lief hebt, stil te staan bij het leven en de liefde.

Jullie ceremonie is dan ook hét moment om niet alleen je waardering en liefde uit te spreken naar de liefde van je leven, maar ook naar de mensen die dicht bij je staan.

Trouwceremonie spreker; als iedereen geniet dan zijn de trouwfoto's! onbetaalbaar mooi!

Trouwceremonie spreker

Omdat ik uit eigen ervaring weet hoe belangrijk een persoonlijke en mooie trouwceremonie is, is het mijn doel om jullie ceremonie in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland of Noord-Holland het mooiste moment van jullie trouwdag te laten zijn.

Een ontroerende speech voor jullie huwelijk met luchtige momenten maken dat iedereen geniet van het belangrijkste moment van jullie trouwdag, de trouwfoto’s onbetaalbaar zullen zijn en de toon gezet is voor de rest van de feestdag!

Trouwambtenaar op locatie Trouw met Liefde belooft jullie

Trouw met Liefde belooft jullie

  • Een prachtige, persoonlijke en ontspannen ceremonie met humor en finesse;
  • Persoonlijk advies om het mooiste uit jullie ceremonie te halen;
  • Persoonlijk trouwboekje als aandenken aan de ceremonie met daarin de speech;
  • Een professionele werkwijze waardoor jullie relatief weinig tijd kwijt zijn aan de voorbereiding;
  • Zeggenschap; zodat jullie veel controle hebben over de inhoud van de speech;
  • Exclusiviteit; op jullie trouwdag ben ik exclusief voor jullie huwelijk beschikbaar;
  • Privacy; jullie kunnen erop vertrouwen dat er veilig en integer met jullie persoonlijke verhalen en gegevens wordt omgegaan;
  • Plezierig, helder en vlot contact. ​

Wat zijn de voordelen van een ‘eigen trouwambtenaar’, zelfstandig trouwambtenaar of ceremoniespreker?


Wat zijn de voordelen van het kiezen van 'eigen' of zelfstandig trouwambtenaar?

Zekerheid

Een zelfstandig trouwambtenaar kiezen jullie helemaal zelf. Zodra jullie een trouwambtenaar vinden die jullie aanspreekt kun je direct een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking. Dit gebeurt meestal zo’n 11 maanden voor de trouwdatum, waardoor jullie al vroeg weten wie jullie gaat trouwen, wat een vertrouwd en ontspannen gevoel geeft. Ook heeft het als voordeel als de klik er onverhoopt toch niet is, jullie genoeg tijd hebben om een trouwambtenaar te vinden die wel bij jullie past. 

Dat jullie de klik voelen met jullie trouwambtenaar is belangrijk om twee redenen. Ten eerste wil je op je trouwdag omringd worden door mensen die jullie leuk vinden en ten tweede voelt een trouwambtenaar waar jullie de klik mee hebben feilloos aan welke toon, sfeer en invulling van de ceremonie bij jullie past. ​

Persoonlijk

Een zelfstandig trouwambtenaar is gespecialiseerd in het creëren van een persoonlijke trouwceremonie en heeft passie, aandacht en tijd om jullie als paar goed te leren kennen waardoor de ceremonie persoonlijk wordt en helemaal in het teken staat van jullie liefde en geliefden.

Daarom zal een zelfstandig trouwambtenaar 10 keer zoveel tijd besteden aan de voorbereiding van jullie trouwceremonie. 

Tijd

Daarnaast bieden zelfstandige trouwambtenaren jullie bij een ceremonieel huwelijk de mogelijkheid om flexibel te kunnen zijn met tijd. Wat ontzettend fijn is omdat je op zo’n belangrijk moment ontspannen wilt genieten zonder een tijdsdruk te voelen. In de praktijk betekent dit dat jullie op jullie trouwdag flexibeler zijn in tijd, en de ceremonie pas begint als jullie en je gasten er klaar voor zijn; zijn opa en oma niet op tijd opgehaald met de taxi, willen jullie gewoon nog even een moment voor jezelf of toch eerst nog een paar trouwfoto’s maken? Geen probleem, dan begint de ceremonie gewoon wat later.

Ook beslissen jullie bij een ceremonieel huwelijk zelf hoe lang de ceremonie duurt en hoeven jullie niet bang te zijn dat het belangrijkste moment van jullie trouwdag; de ceremonie wordt ingekort omdat er voor of na jullie een ander huwelijk is. 

Maatwerk

Aandacht maakt alles mooier. Omdat een zelfstandig trouwambtenaar alle tijd voor jullie neemt en vroegtijdig bij de voorbereidingen betrokken is zal de invulling van de ceremonie perfect bij jullie passen. Ook is een zelfstandig trouwambtenaar creatief, innovatief en bedreven in het waarmaken van jullie  verwachtingen en wensen. 

Bijzonder

Woorden van jullie dierbaren tijdens de trouwceremonie

Jullie liefdesverhaal kennen jullie als geen ander, maar ook jullie familie en vrienden hebben grappige, liefdevolle en ontroerende verhalen over jullie te vertellen. Een zelfstandig trouwambtenaar verrast jullie dan ook graag met deze persoonlijke verhalen en betrekt jullie dierbaren actief bij de plechtigheid zodat deze voor iedereen onvergetelijk wordt. Jullie trouwceremonie is dan ook de ultieme gelegenheid om het leven én de liefde te vieren waarbij een zelfstandig trouwambtenaar met flair de verbondenheid en liefde onder woorden brengt. 

Bijzondere trouwlocaties en tijdstippen

Willen jullie ‘s avonds onder een fonkelende sterrenhemel trouwen, ‘s ochtends bij zonsopgang op het strand of ‘s middags in de boomgaard van je grootouders? Het is mogelijk als jullie kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar.

Exclusief

Een zelfstandig trouwambtenaar besteedt meer tijd aan jullie, waardoor je een persoonlijke band kunt opbouwen. Dit geldt zowel in de aanloop naar, tijdens en na jullie trouwceremonie. Om deze reden neemt een zelfstandig trouwambtenaar vaak maar een beperkt aantal huwelijken aan op jaarbasis, zodat er alle tijd en aandacht aan jullie ceremonie kan worden besteed. ​

Kwaliteit

De kwaliteit van de ceremonie staat bij een zelfstandig trouwambtenaar altijd voorop. Maar aangezien kwaliteit een relatief begrip is, is het raadzaam om bij de keuze van een zelfstandig trouwambtenaar onderzoek te doen of deze past bij jullie eisen. Online reviews en/of rondvraag in jullie netwerk zijn dan ook goede indicatoren om de zelfstandig trouwambtenaar te vinden die bij jullie past.

Getrouwd met Liefde reviews

Ook zo’n mooi begin van jullie trouwdag?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan of maak direct een afspraak voor persoonlijk advies!