Trouwen in 2024 of 2025; de trends voor jullie ceremonie

Love Technology

Trouwen en technologie, gaat dat samen? Jazeker, steeds meer bruidsparen doen hun voordeel met moderne technologie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zelf ontwerpen van je trouwringen. Met de 3d techniek is het mogelijk trouwringen helemaal te personaliseren. Zo zijn jullie verzekerd van unieke symbolen van jullie liefde en trouw.

Liefde is grenzenloos, zeker met de mogelijkheid om een trouwceremonie live te streamen. Een uitkomst als je oma er graag bij wil zijn maar fysiek de reis naar jullie trouwlocatie niet kan maken of als je beste vriendin in Timboektoe woont. Zo kunnen jullie dierbaren toch het hoogtepunt van jullie trouwdag meebeleven.

Videomapping

Ook een hoogstandje van moderne technologie is videomapping. Met deze nieuwe bruiloftstrend breng je een vleugje magie naar jullie speciale dag.

Dankzij dit unieke concept kunnen bruidsparen alles wat ze willen projecteren in hun gekozen binnenlocatie, waardoor hun locatie verandert in een exotisch paleis of een prachtig bos om in te trouwen. Videomapping kan tapijten van bloemen op elk oppervlak projecteren of het plafond vullen met sterren die de nachtelijke hemel nabootsen. De keuzes zijn eindeloos, wat betekent dat bruidsparen overal ter wereld kunnen trouwen, ongeacht waar ze hun bruiloft vieren.

Unplugged trouwceremonie

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Maar bij het moment waar alles om draait; de trouwceremonie, zien de meeste bruidsparen hun gasten liever niet met hun telefoon in de hand. De belangrijkste reden om jullie gasten te vragen unplugged van de partij te zijn is natuurlijk omdat je heel bewust en met alle aandacht dit moment met je dierbaren wilt beleven. Net als bij een kerkdienst is dit het moment om bewust stil te zijn bij het liefde en het leven, en niet om met een # beelden van het moment te plaatsen op social media. Daarnaast kiezen de meeste bruidsparen voor een professioneel fotograaf en/ of videograaf zodat de mooiste momenten van de ceremonie worden vastgelegd in de stijl die ze aanspreekt.

Trouwen in de winter

Een goed begin van het nieuwe jaar is trouwen in de winter. Januari en februari zijn perfect voor een creatieve winterbruiloft. Ook november en december zijn met de feestdagen voor de deur extra sfeervolle maanden om elkaar trouw beloven. Trouwen in de winter heeft daarnaast nog een voordeel. Omdat het dan voor veel trouwleveranciers rustiger is hanteren ze vaak voordeliger tarieven voor de ultieme winterwedding. Ook trouwlocatie de Pollepleats en trouwfotograaf Nickie Fotografie hebben voordelige winteraanbiedingen.

Duurzaam trouwen

In deze milieubewuste tijd waarin we leven, kijken bruidsparen nu meer dan ooit naar manieren om verantwoord te trouwen. Dit betekent onnodig afval verminderen en proberen zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. Trouwlocaties worden groener en worden duurzamer, veel locaties die in-house catering bieden, zullen lokaal geproduceerde producten gebruiken, evenals zijn er steeds meer bruidsparen die kiezen voor een veganistische bruiloft. Ook de Pollepleats in Westhem is zo’n duurzame en milieubewuste trouwlocatie waar jullie een veganistische bruiloft helemaal naar eigen inzicht kunnen vormgeven.

Transparante trouwlocaties

Weddingplanners zien ook de trend dat bruidsparen kiezen voor lichte, moderne en doorschijnende trouwceremonie locaties. Dit kan een feesttent zijn maar ook bijvoorbeeld een kas. It Flinkeboskje in Hemelum (Friesland) beschikt over een prachtige kas waar bruidsparen kunnen trouwen.

De huwelijksceremonie; een moment van betekenis

Steeds meer bruidsparen zien in dat de huwelijksceremonie een moment van betekenis is en kiezen er heel bewust voor hier echt bij stil te staan. En dat is natuurlijk ook niet verwonderlijk. Als je er goed over nadenkt is het ook het enige moment bij leven dat je samen met dierbaren het leven en de liefde kunt vieren en de waarde van relaties kunt benoemen en onderstrepen. De eerstvolgende life event waar dit gebeurt, is veelal een uitvaart. Een moment dat het te laat is… Dit is dan ook de reden dat bruidsparen de invulling van de trouwceremonie niet aan het toeval over willen laten en al in een vroeg stadium kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar.

de huwelijksceremonie een moment van betekenis

Binnenkomst bruidspaar bij de ceremonie trend

Wie de bruid begeleidt tijdens haar entree bij de huwelijkssluiting is niet langer een gegeven. Zo kan een bruid ervoor kiezen om met één of beide van haar (groot)ouders naar het altaar te lopen, met haar broer(s), zus(sen), beste vriend of vriendin, of meer traditioneel aan de arm van haar vader of de bruidegom. Maar alleen je entree maken als bruid is natuurlijk ook prachtig! Bedenk dat tegenwoordig alles kan en mag!

Maar ook voor de bruidegom zijn er trends te bespeuren; wat te denken van een stoere entree samen met je beste vriend, vader of heel elegant aan de arm van je moeder die je voor de entree van de bruid heel galant naar haar plaats begeleidt. Een stijlvol en alleszeggend eerbetoon aan de ‘eerste’ vrouw in je leven.

Lekker persoonlijk zitten tijdens de trouwceremonie

Mooi en lekker kunnen zitten tijdens de ceremonie is belangrijk, niet alleen voor jullie maar ook voor jullie gasten. Als iedereen mooi en lekker zit kunnen jullie optimaal van de ceremonie genieten. Naast het comfort bepaalt het design van de stoelen voor een groot deel de sfeer van de aankleding van het trouwdecor. Toch is het vaak een van de meest over het hoofd geziene details. Het upgraden en/of mixen van stoelen is dan ook een van de snelste en gemakkelijkste manieren om de ceremonie opstelling helemaal naar jullie persoonlijke wensen vorm te geven en te optimaliseren.

Intieme bruiloft

Een van de grote trouwtrends van het seizoen is voor meer intieme ceremonies. Deze gelegenheden, ook wel ‘tiny-wedding’, ‘micro-wedding’ of micro-bruiloft genoemd, hebben doorgaans een kleinere gastenlijst van ongeveer 40 personen of minder. Bruidsparen leggen de nadruk op kwaliteit boven kwantiteit als het gaat om hun bruiloftsgasten.

​De gastenlijst wordt tegenwoordig dan ook vaak beperkt tot mensen die een actieve rol in hun leven spelen. Dit maakt het samenstellen van de gastenlijst, het meest uitdagende onderdeel van de trouwdag, een stuk eenvoudiger en daarmee ook vaak voordeliger. Deze kleine- of micro bruiloften kunnen formeel of informeel zijn en bij traditie blijven, of een modernere benadering hebben – ze zijn echter meestal een samensmelting van beide. Omdat er bij een kleine bruiloft meer budget per hoofd is, lenen ze zich ook perfect voor op maat gemaakte vieringen met persoonlijke accenten. Dit kan uiteenlopen van een wijnproeverij tot gepersonaliseerde gunsten als onderdeel van de grote dagvieringen. Het belangrijkste van alles is dat ze de bruid en bruidegom de mogelijkheid geven om quality time door te brengen met elke gast, en dit is dan ook de reden voor de enorme trend om de trouwdag in klein gezelschap te vieren. 

Trouwweekend of meerdaagse bruiloft


Ook als trend voor trouwen in 2024 en 2025 is het trouwweekend onverminderd populair. Een bruiloft is een feestelijke life event en een geweldige kans om jullie familie en vrienden bij elkaar te krijgen. Bij een weekendbruiloft of meerdaagse bruiloft kunnen jullie de liefde maximaal vieren door er een once-in-a-lifetime avontuur / feest van te maken. Het belangrijkste uitgangspunt voor het plannen van een trouwweekend is natuurlijk de locatie!