4 ultieme tips voor de trouwceremonie

De trouwceremonie is het hoogtepunt van jullie dag. Hét moment waar alles om draait en het moment dat het vieren van jullie liefde inluidt. Tegenwoordig kiezen bruidsparen zelf waar en hoe ze trouwen. Het allerbelangrijkste daarbij is dat de ceremonie helemaal bij ze past en even uniek is als het bruidspaar zelf. 

Toch zijn er 4 ultieme tips waar iedere bruid en bruidegom zijn voordeel mee kan doen:

  1. Kies voor een trouwlocatie die je niet hoeft te delen met andere bruidsparen. Als je kiest voor een traditionele trouwlocatie zoals bijvoorbeeld het stadhuis lopen jullie kans dat er na én voor jullie andere bruidsparen trouwen. Hierdoor kan het gebeuren dat jullie de andere bruidstoet tegen het lijf lopen, wellicht op ze moeten wachten of dat jullie zelf tijdsdruk ervaren tijdens de ceremonie aangezien er na jullie ook een huwelijk plaatsvindt. 
  2. Kies voor je ceremonie een locatie waar je mag toosten. Niets is zo feestelijk als direct na afloop van de ceremonie met jullie gasten het glas te kunnen heffen voor een toost en de bruidstaart aan te snijden. Naast dat jullie en jullie gasten na de ceremonie vast wel zin hebben in een versnapering beginnen de feestelijkheden hiermee relaxed omdat je hiervoor niet naar een andere locatie hoeft te gaan. Ook verloopt het ‘felicitatiemoment’ hierdoor natuurlijk en ontspannen omdat jullie gasten onder het genot van een hapje en drankje jullie kunnen feliciteren en je ‘rijvorming’ voorkomt.
  3. Betrek jullie dierbaren bij de ceremonie. De trouwceremonie is eigenlijk het enige moment bij leven dat je omringd wordt door de mensen die je liefhebt en bewust stilstaat bij het leven en de liefde. De uitgelezen kans dus om naast de liefde die je voelt voor elkaar ook de band die jullie hebben met jullie dierbaren uit te spreken. Onbetaalbaar en waardevol voor iedereen! Vraag daarom aan jullie trouwambtenaar om hier samen met jullie een passende invulling aan te geven zodat het voor jullie en jullie dierbaren een onvergetelijk moment wordt.
  4. Kies voor een professioneel ceremoniemeester. Op je trouwdag en zeker tijdens de trouwceremonie wil je dat alles ontspannen en perfect verloopt. Een goede ceremoniemeester weet aan jullie wensen de perfecte praktische invulling te geven en zorgt ervoor dat alles volgens plan verloopt zodat iedereen volop kan genieten van de ceremonie en feestelijkheden. Genoeg reden dus om deze verantwoordelijke taak over te laten en een professional zodat jullie dierbaren samen met jullie kunnen genieten van de dag. Veel weddingplanners bieden de service van professioneel ceremoniemeester ook los aan voor jullie trouwdag.