Ceremonie

Hoe kies je een trouwambtenaar of ceremoniespreker die bij jullie past?

Hoe-kies-je-een-trouwambtenaar

Het vinden van een trouwambtenaar of babs die bij jullie past is soms geen eenvoudige opgave. In Nederland zijn er op dit moment 306 trouwambtenaren en/of ceremoniesprekers waaruit jullie kunnen kiezen. Waardoor het soms heel lastig is om het onderscheid te zien. Uiteraard zijn er veel verschillen in prijs, maar ook in kwaliteit. Het is dan ook goed om hier uitgebreid onderzoek naar te doen.

Babs zoeken

Vaak ga je dan ook af op een eerste indruk die een trouwambtenaar of babs online geeft. Daarnaast zijn reviews een belangrijke factor en geven die een goede indruk wat jullie van de babs of trouwambtenaar op jullie trouwdag kunnen verwachten. Ook is het goed om te vragen waarin de trouwambtenaar of ceremoniespreker zich onderscheidt om een goede vergelijking te kunnen maken.

Andere goede vragen zijn:

 1. Hoeveel tijd jullie kwijt zullen zijn aan de voorbereiding van de plechtigheid?
 2. Wat zijn of haar werkwijze is?
 3. Wat is de favoriete opbouw van de ceremonie van de trouwambtenaar en/of ceremoniespreker?

Waarin onderscheidt Trouw met Liefde zich?

Deze vraag beantwoordt ik graag om jullie zoektocht hopelijk wat makkelijker te maken.

Trouw met Liefde onderscheidt zich door jullie weken voor jullie trouwdag volledige zekerheid te geven dat de trouwceremonie tot in de puntjes is afgestemd op jullie wensen en deze perfect bij jullie past. Dat geeft bruidsparen natuurlijk ontzettend veel vertrouwen en ook de rust om ontspannen toe te leven naar hun trouwdag. Daarnaast doe ik er alles aan om bruidsparen tijd en geld te besparen.

​Online gemak, snel reageren en het geven van waardevolle adviezen zijn dan ook mijn handelsmerk. Het is dan ook niet alleen mijn doel om de trouwceremonie tot het mooiste moment van jullie trouwdag te maken maar ook om bruidsparen te ontzorgen door extra service te bieden. Hierdoor wil ik ook exclusiviteit waarborgen. Meer dan 1 huwelijk per dag zul je mij dan ook niet zien doen. Ik wil namelijk alle tijd en aandacht kunnen geven aan jullie ceremonie en flexibel kunnen zijn in tijd, als jullie trouwdag daar om vraagt. ​

Wat maakt zelfstandig trouwambtenaar, babs en ceremoniespreker Trouw met Liefde speciaal?

 • Door de vele huwelijken die ik de afgelopen jaren heb mogen voltrekken in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland ken ik de mogelijkheden van vele trouwlocaties en weet ik daarnaast welke regelgeving en procedures de verschillende gemeenten hanteren voor huwelijken op locatie waardoor ik jullie kan helpen om het mooiste en meest uit jullie trouwdag te halen.
 • Bij Trouw met Liefde kunnen jullie een trouwceremonie verwachten zoals ik het zelf graag gewild zou hebben op mijn trouwdag. Een originele en zeer persoonlijke ceremonie waarin alle details kloppen en dingen verteld worden die zelfs voor jullie meest dierbare familie en/of vrienden verrassend zijn. Humor schuw ik dan ook niet, maar wel vind ik het belangrijk dat dit voor iedereen leuk is en niemand zich hierdoor negatief voelt bejegend.
 • Alle ideeën en dingen die ik de afgelopen jaren heb geleerd over huwelijken deel ik graag met jullie zodat jullie hier jullie voordeel mee kunnen doen. Ik ben niet het soort trouwambtenaar van de roze linten en romantische zoetigheid. Maar wel van de praktische adviezen die gewoon een mooiere trouwdag opleveren.
 • Een blijvend huwelijkscadeau als aandenken hebben aan jullie trouwceremonie vind ik belangrijk. Maar ook dat dit er tot in de puntjes uitziet zodat jullie deze vol trots kunnen laten zien naast jullie trouwalbum. Bij Trouw met Liefde is het bij het mogelijk om een persoonlijk trouwboekje te ontvangen met daarin de speech en de verhalen van jullie dierbaren. Het trouwboekje wordt op professionele wijze vormgegeven, samengesteld, gedrukt en gebonden bij mijn partner in drukwerk die naast een kwaliteit ook duurzaam werken hoog in het vaandel heeft staan.
 • Omdat een trouwdag zoveel mooier en organischer verloopt als iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt voor, tijdens of na de trouwceremonie heb ik daarvoor een speciale tool ontwikkeld. De trouwceremonierepetitie tool, eigenlijk vergelijkbaar met een Amerikaanse wedding rehearsal, maar dan vertaald naar een nuchtere en praktische Nederlandse variant. De trouwceremonierepetitie ontvangen jullie een aantal weken voor jullie trouwdag en kunnen jullie delen met jullie ceremoniemeester(s), trouwfotograaf, videograaf, trouwlocatie e.d.., zodat iedereen zijn of haar werk perfect kan afstemmen op jullie ceremonie.
 • Oeverloze gesprekken, mailtjes en Appjes heen en weer zijn niet mijn ding. Ik houd ontzettend van een strakke planning en dat ik jullie to the point en helder tegemoet kan treden zonder veel van jullie tijd te vragen. Door mijn efficiënte en professionele manier van werken is er meer tijd om alle details tot in perfectie af te stemmen.
 • Een trouwceremonie kan je maar in een keer goed doen. Niks is dan ook zo vervelend als je met toegeknepen billen moet afwachten wat er gezegd gaat worden of hoe het totale verloop zal zijn. Bruidsparen die voor Trouw met Liefde kiezen kennen dit gevoel absoluut niet omdat zij weken voor hun trouwdag tot in detail weten wat er gezegd gaat worden en hoe de ceremonie zal verlopen, zonder de magie van het moment teniet te doen.
 • Transparante prijzen en precies weten waar je op voorhand aan toe bent vind ik belangrijk. Daarom kan ik zonder jullie überhaupt te hebben gezien of gesproken een prijsopgave in detail doen zodat jullie precies weten wat de kosten zullen zijn. Deze prijsopgave kan ik meestal binnen een paar uur doen en lukt dat dezelfde dag niet, dan ontvangen jullie altijd even een telefoontje of appje.

Aan al deze voordelen hangt natuurlijk een prijskaartje. Ik ben dan ook zeker niet een van de goedkoopste trouwambtenaren, maar wel een trouwambtenaar die jullie meerwaarde & topkwaliteit biedt.

Zijn jullie enthousiast en willen jullie de eerste stap zetten op weg naar een prachtige, originele trouwceremonie met humor en finesse? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.