Het antwoord is volmondig: ja! Dus als jullie eerder, om alles goed te regelen, een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan is er nog steeds de mogelijkheid om jullie liefde te vieren met een trouwerij.
Zeker nu in deze onzekere tijd kan het aangaan van een geregistreerd partnerschap een goed alternatief zijn voor trouwen. Het is een fijne tussenstap die rust geeft.
Een tussenstap die fantastisch gevierd kan en mag worden…
Bij GeregistreerdPartners.nl tekenen jullie en jullie 2 getuigen tijdens een persoonlijke plechtigheid de akte van partnerschapsregistratie bij een toprestaurant, gevolgd door een feestelijke toost en een heerlijke all-in lunch of diner. Op deze manier geef je toch een feestelijke touch aan jullie wettelijke verbintenis. De prachtige plechtigheid kunnen jullie eventueel live streamen en/of laten vastleggen met geweldige foto’s en videobeelden.
Vervolgens kunnen jullie op een later tijdstip als er helemaal geen maatregelen meer nodig zijn jullie geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk en trouwen zoals jullie altijd van plan zijn geweest.

Trouwen na geregistreerd partnerschap
Hebben jullie al een geregistreerd partnerschap maar is het nu tijd om jullie (liefdes)geluk samen met familie en vrienden vieren? Zeker doen!
Trouwen na een geregistreerd partnerschap is vaak een bekroning van hetgeen er al is. Het is het perfecte moment om bewust stil te staan bij de liefde voor elkaar, maar ook bij de liefde voor en van jullie dierbaren.
Bruidsparen die hun geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk kiezen er heel bewust voor om de liefde te vieren. Je wilt dan ook alle vrijheid hebben om dit te vieren zoals jullie voor ogen hebben. Het beste dat jullie dan kunnen doen is te kiezen voor een ceremonieel huwelijk. Deze kan alleen een zelfstandig trouwambtenaar & ceremoniespreker voor jullie verzorgen en heeft voor jullie alleen maar voordelen.
Voordelen ceremonieel trouwen na een geregistreerd partnerschap
Geregistreerd partnerschap getuigen
- Jullie krijgen een volwaardige persoonlijke ceremonie waarin jullie elkaar het jawoord kunnen geven en er ook een belangrijke rol is voor jullie getuigen omdat zij ook de akte mogen tekenenen.
Indien jullie kiezen voor een omzetting van jullie geregistreerd partnerschap in een huwelijk met ceremonie bij het gemeentehuis mogen er geen getuigen tekenen. De reden hiervan is dat er immers al getuigen getekend hebben toen jullie een geregistreerd partnerschap aangingen.
Ook is het zo dat tijdens deze ceremonie de omzetting naar het huwelijk niet tot stand komt door elkaar het jawoord te geven. Dit gebeurt namelijk enkel door het zetten van jullie handtekening. Gevoelsmatig kan dat voor een minder feestelijke beleving van de viering van jullie liefde voelen.
- Als jullie voor een ceremonieel huwelijk kiezen is er alle tijd om ontspannen jullie liefde te vieren. Want niet alleen bepalen jullie zelf de tijdsduur van de trouwceremonie, maar ook bepalen jullie wanneer jullie willen beginnen. Dit geeft natuurlijk een heel ontspannen en relaxed gevoel en laat jullie trouwdag gelijk fantastisch beginnen!
Indien jullie kiezen voor een omzetting van jullie geregistreerd partnerschap met ceremonie bij het gemeentehuis is de kans groot dat er voor of na jullie ook huwelijken en/of geregistreerde partnerschappen worden voltrokken. Hierdoor wordt er een tijdsschema gehanteerd, waardoor jullie de trouwceremonie minder ontspannen beleven dan bij een ceremonieel huwelijk.

Hoe kunnen jullie het beste te werk gaan als jullie willen trouwen na een geregistreerd partnerschap?
- Kies voor een trouwlocatie die helemaal bij jullie past en waar jullie de hele dag en/of avond samen met jullie familie en vrienden jullie liefde kunnen vieren.
- Neem na het bespreken van de trouwlocatie direct contact op met de zelfstandig trouwambtenaar van jullie keuze en vraag of hij of zij op de door jullie gekozen trouwlocatie en datum een ceremonieel huwelijk kan verzorgen.
Door te kiezen voor een ceremonieel huwelijk hebben jullie alleen maar voordelen en kunnen jullie eventueel tegen geringe kosten het wettelijke gedeelte van de omzetting naar een huwelijk regelen.
Het omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk is aan te raden als jullie plannen hebben om in de toekomst lange tijd in het buitenland te verblijven. Aangezien het geregistreerd partnerschap niet wereldwijd als samenlevingsvorm wordt erkend is het omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk, dan altijd een slimme keuze.
Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk met ceremonie
Willen jullie geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk met ceremonie in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland of Noord-Holland?
Dan zijn jullie bij mij aan het juiste adres. Mijn naam is Esther Aalberts-Kalma en ik ben zelfstandig trouwambtenaar, babs en ceremoniespreker in Noord- en Midden Nederland. Ik verzorg graag een warme en persoonlijke trouwceremonie met humor en finesse op jullie trouwdag. Ook help ik jullie graag met alle formaliteiten bij een geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk en geef ik jullie tips om intens van jullie trouwdag te kunnen genieten.
Willen jullie trouwen na jullie geregistreerd partnerschap met een prachtige en persoonlijke ceremonie? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte met meer informatie aan!
Wettelijke gevolgen geregistreerd partnerschap voor 2018 en later trouwen
Als jullie vóór 2018 een geregistreerd partnerschap aangegaan en later trouwen dan geldt de wetgeving van vóór 2018. Jullie zijn dan dus niet automatisch getrouwd in beperkte gemeenschap van goederen. Mochten jullie dit wel willen, laat dan huwelijkse voorwaarden opstellen bij jullie notaris.
Geregistreerd partnerschap in cijfers
Het geregistreerd partnerschap bestaat sinds 1998 en is ongekend populair. Veel stellen zien het als een tussenstap na het samenwonen en voor het huwelijk. In 2016 werden er 15.700 van dit soort verbintenissen afgesloten. Dit is ongeveer 19% van de bijna 81.000 officiële verbintenissen die er werden aangegaan. De belangrijkste redenen om te kiezen voor een geregistreerd partnerschap zijn:
- Nu geen tijd /geld voor een bruiloft
- Alles goed willen regelen omdat je samenwoont of samen kinderen krijgt of hebt.
Bron: RTL Nieuws