Invulling ceremonie bruiloft

Welke trouwceremonie past er bij jullie trouwdag?

Welke mogelijkheden zijn er om te trouwen?

​Een van de grootste voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar is dat jullie de vrijheid hebben om de trouwceremonie te kiezen die het beste bij jullie wensen past. Zodat de invulling van de ceremonie op jullie bruiloft perfect op jullie wensen is afgestemd.

Omdat ik door mijn jarenlange ervaring van mening ben dat je de mooiste beleving van trouwen krijgt door op jullie trouwdag te kiezen voor een ceremonieel huwelijk, is ceremonieel trouwen de enige vorm die ik voor jullie verzorg. Het wettelijke gedeelte regelen jullie dan op een eerder moment bij de gemeente.

Bij Trouw met Liefde kiezen jullie daarnaast ook dé ceremonie die bij de viering van jullie liefde in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel of Flevoland past. Hiervoor hebben jullie de keuze uit de trouwceremoniepakketten; Ja, Ik Wil, Leve de Liefde of Luister naar Liefde.

Tijdens de trouwceremonie ontvangen jullie als aandenken een persoonlijk trouwboekje met daarin de speech.

trouwboekje blauw

Wat is een ceremonieel huwelijk?

Pollepleats trouwen bruidspaar verlaat de ceremonie

Ceremonieel trouwen

Ceremonieel trouwen wil zeggen, de ceremonie lijkt ‘echt’ alleen trouwen jullie voor de Nederlandse wet op dat moment niet. Deze ceremonie heeft dan ook geen enkele juridische status. Het is vergelijkbaar met de status van een kerkelijk huwelijk. Het wordt ook wel een ceremonieel huwelijk of symbolisch huwelijk genoemd. Het grote voordeel van ceremonieel trouwen is dat je in deze vorm ‘groots’ kunt uitpakken zonder dat je gebonden bent aan een bepaalde tijd of plaats. Dus ook trouwen op een zondagmiddag, feestdag, een onofficiële trouwlocatie, ‘s avonds of in het buitenland is mogelijk.

Willen jullie je liefde in alle rust en aandacht vieren? Het kan tijdens een ceremonieel huwelijk! Er is namelijk alle tijd. De ceremonie staat helemaal in het teken van de ultieme beleving voor jullie als bruidspaar en jullie gasten. Zo is er alle tijd voor jullie jawoord, maar ook om stil te staan bij de band die jullie hebben met jullie dierbaren en bijvoorbeeld uitgebreid te genieten van live muziek.

Bij een ceremonieel huwelijk hebben jullie alle vrijheid om zelf te kiezen waar, wanneer en hoe jullie trouwen en bepalen jullie zelf de invulling en het tijdspad. Een bijkomend voordeel is dat jullie bij een ceremonieel huwelijk minder leges (kosten) betalen omdat jullie het wettelijke gedeelte op een eerder tijdstip in jullie eigen gemeente regelen.

Ook bij een ceremonieel huwelijk komen alle elementen van een burgerlijk huwelijk aan bod; dus ook de belofte van trouw, het wisselen van de ringen en het tekenen door de getuigen. Om de ceremonie wettelijk te bekrachtigen trouwen paren op een eerdere datum, voorafgaand aan de ceremonie, voor de wet.

Een ceremonieel huwelijk is altijd de juiste keuze indien jullie al getrouwd zijn en elkaar opnieuw het jawoord willen geven of al een geregistreerd partnerschap hebben. Alleen ceremonieel trouwen is dus uitsluitend mogelijk indien jullie al een wettelijke verbintenis ( huwelijk of geregistreerd partnerschap) met elkaar hebben.

Trouw met Liefde

Invulling ceremonie bruiloft


Ja, Ik Wil trouwceremonie origineel

Ja, Ik Wil (alleen jullie verhalen + boekje)

Kiezen jullie voor het pakket Ja, Ik Wil dan krijgen jullie een persoonlijke ceremonie die helemaal op jullie wensen is afgestemd.

Tijdens de ceremonie staan wie jullie zijn, jullie liefdesverhaal en de band met jullie getuigen centraal. Alle mooie woorden die gesproken worden ontvangen jullie na afloop van de plechtigheid als aandenken in een persoonlijk trouwboekje.

Ter voorbereiding van jullie ceremonie hebben we een voorbereidend gesprek van ongeveer 2,5 uur. Jullie mogen kiezen of jullie dit gesprek online (Google Meet) of in levende lijve in Restaurant Wannee in Leeuwarden willen laten plaatsvinden. ​

Ja, Ik Wil (v.a. € 1749,-)


Een compleet overzicht van het pakket Ja, Ik Wil vinden jullie hier en ook kunnen jullie direct vrijblijvend een offerte met meer informatie aanvragen.

Leve de Liefde trouwceremonie kiezen

Leve de Liefde ( 360° ceremonie + boekje)

Bij een Leve de Liefde ceremonie heb ik niet alleen contact met jullie maar ook met 4 dierbaren die jullie zelf kiezen. Ik stel hen vragen over jullie als persoon en jullie liefde. Op deze manier krijgen jullie een 360° trouwceremonie waarin ik naast jullie liefdesverhaal, de band met jullie getuigen ook mooie woorden, ontroerende herinneringen en grappige momenten van deze 4 dierbaren laat terugkomen.

Alle mooie woorden die gesproken worden over jullie en de band die jullie hebben met jullie getuigen ontvangen jullie na afloop van de plechtigheid als aandenken in een persoonlijk trouwboekje. In dit boekje staat niet alleen de toespraak, maar ook alle verhalen die jullie dierbaren aan mij hebben toevertrouwd.

Ook bij Leve in Liefde hebben jullie de keuze of jullie online (Google Meet), of face-to-face met mij bij Restaurant Wannee in Leeuwarden willen afspreken om de ceremonie voor te bereiden. ​​

​Leve de Liefde (v.a. € 2387,-)

Een compleet overzicht van het pakket Leve de Liefde vinden jullie hier. Via onderstaande knop kunnen jullie direct vrijblijvend een offerte met meer informatie aanvragen.

Luister naar Liefde trouwceremonie kiezen

Luister naar Liefde ( ceremonie + muziek)

Bij Luister naar Liefde kiezen jullie een Ja, Ik Wil of Leve de Liefde ceremonie die wordt omlijst met live muziek door TimeMaud. Zij brengen tijdens de ceremonie de nummers ten gehore die jullie zelf gekozen hebben. Ook kunnen zij aansluitend live muziek tijdens de borrel of het avondfeest verzorgen.

Luister naar Liefde (v.a. € 2294,-)

​Een compleet overzicht van het pakket Luister naar Liefde vinden jullie hier.

Via onderstaande knop kunnen jullie direct vrijblijvend een offerte met meer informatie aanvragen.

Handle with extra care ceremonies

hertrouwen 565

Hertrouwen, opnieuw trouwen of trouwbeloftes vernieuwen

Zijn jullie al getrouwd maar elkaar opnieuw het jawoord geven? Dat kan door jullie trouwbeloftes te vernieuwen, een herbevestiging, renewal of the vows of rewedding of opnieuw te trouwen. Hierbij trouwen bruidsparen altijd ceremonieel. Op deze manier is er alle ruimte voor een invulling die perfect bij jullie past.

trouwen overleden dierbaren 565

Trouwen na geregistreerd partnerschap, met gemis overleden dierbaren, trouwen als samengesteld gezin

Door mijn sensitiviteit en ervaring ben ik goed in het inschatten en verwoorden van gevoeligheden. Hierdoor word ik vaak gevraagd door bruidsparen die op hun trouwdag overleden dierbaren moeten missen, geliefden die trouwen als samengesteld gezin, bruidsparen die leven met het gemis van een dierbare of dierbaren of bruidsparen die hertrouwen na een scheiding of overlijden. Maar ook bruidsparen die willen bekronen wat er al is, en trouwen na een geregistreerd partnerschap, weten mij te vinden.

Wat is de inhoud van de ceremonie bij een huwelijk?

Wat is de inhoud van de ceremonie bij een huwelijk?

Wat is de inhoud van een ceremonie bij een huwelijk? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt.

​De inhoud van een ceremonie verschilt per soort ceremonie (wettelijk of ceremonieel) en per trouwambtenaar, maar er zijn natuurlijk altijd een aantal vaste componenten. Om jullie een goed beeld te geven wat je kunt verwachten zet ik ze voor jullie op een rij.

1. De binnenkomst (hier zijn talloze mogelijkheden voor. Denk bijvoorbeeld aan de bruidegom die eerst binnenkomt vergezeld door zijn moeder. De bruid die daarna binnenkomt begeleid met haar vader)

2. Welkomstwoord 

3. Liefdesverhaal

4. Eventueel persoonlijke geloften

5. Jawoord 

6. Eventueel wisseling van de ringen

7. Eventueel persoonlijk woord voor jullie getuigen

8. Tekenen van de huwelijksakte

9. Afsluiting huwelijksceremonie

Hoe lang duurt de ceremonie bij een huwelijk?

Gemiddeld duurt een ceremonie voor een huwelijk tussen de 25 en 45 minuten als het huwelijk is die door een trouwambtenaar van de gemeente wordt verzorgd. Bij een zelfstandig trouwambtenaar en/of ceremoniespreker kunnen jullie rekenen op een ceremonie die tussen de 45 en 60 minuten duurt. 

Getrouwd met Liefde reviews

Ook zo’n mooi begin van jullie trouwdag?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan of maak direct een afspraak voor persoonlijk advies!