Corona

Trouwen in coronatijd tip? Ga voor een prachtige tiny wedding!

trouwen corona tiny wedding

Een prachtige trouwdag beleven in tijden van corona? Is dat mogelijk? Het antwoord is jazeker! Want in deze onzekere tijd waarbij samenzijn met je dierbaren geen vanzelfsprekendheid is, maakt het nog eens extra duidelijk waar het leven om draait. Namelijk; om liefde, niet alleen tussen jou en je geliefde, maar ook voor en van de mensen die jullie dierbaar zijn. Met deze gedachte en het oog op de 1,5 meter-samenleving is het dan ook goed te weten dat jullie nog steeds op een prachtige manier kunnen trouwen in coronatijd en de liefde kunnen vieren, zij het in in kleiner formaat, genaamd de tiny wedding. Een tiny wedding is dan ook een geweldig bruiloft diner idee!

​​In deze post geef ik jullie een beeld van wat een tiny wedding is, wat de voordelen zijn, hoe het bruiloft programma van een tiny wedding eruit kan zien en hoe je het beste te werk kunt gaan als jullie een tiny wedding willen plannen. Ik help jullie graag dus daarom bied ik jullie ook de mogelijkheid om direct een afspraak te maken voor een gratis persoonlijk advies voor jullie tiny wedding.

Wat is een tiny wedding?

Bij een tiny wedding staat kwaliteit centraal en draait alles om een persoonlijke en intieme viering samen met jullie meest dierbare familie en vrienden. Het aantal gasten op een tiny wedding is dan ook beperkt en ligt veelal onder de 20 genodigden. Hierdoor is de kans niet alleen heel groot dat jullie huwelijk door kan gaan, maar hebben jullie ook de mogelijkheid te kiezen voor een geweldig restaurant als locatie voor jullie tiny wedding.

Hierdoor kunnen jullie en jullie dierbaren uitzien naar een fijn, feestelijk en heerlijk samenzijn en verrichten jullie ook nog eens een hele goed daad; namelijk het steunen van de horeca. Kortom een bruiloft diner idee bij uitstek en een win-win situatie voor iedereen!

Wat zijn de voordelen van een tiny wedding?

Maar naast het feit dat jullie in een ontspannen en intieme sfeer gezellig samenzijn met jullie dierbaren en genieten van een prachtige trouwceremonie en heerlijke hapjes en drankjes zijn er nog meer voordelen bij een tiny wedding, namelijk:

  • Rust; op jullie trouwdag alle tijd om te praten en te lachen met de mensen die jullie het meest na staan;
  • Kwaliteit; omdat de nadruk ligt op de kwaliteit van jullie bruiloft is er per genodigde meer budget om een viering van jullie liefde te bieden.
  • Originele viering; terwijl jullie onder het genot van heerlijke wijnen en gerechten samenzijn is er natuurlijk ook ruimte voor ontspannen bruiloft entertainment ideeën, zoals bijvoorbeeld een live painter die een geweldig schilderij van jullie trouwgezelschap vervaardigt. Leuk om de vorderingen te volgen tijdens het diner en ook nog eens een prachtige blijvende herinnering voor aan de muur!
  • Voordeliger; omdat jullie minder gasten uitnodigen vallen de totale kosten van jullie huwelijk hoogstwaarschijnlijk lager uit.
  • Ontspannen en flexibel; omdat jullie met minder mensen zijn en er geen strak tijdschema is, maakt dat jullie veel flexibeler als jullie op het laatste moment of op de dag zelf nog aanpassingen willen doen in jullie programma. Denk bijvoorbeeld aan het later starten van de ceremonie of het inlassen van een fotomoment als het licht bijzonder mooi is.

Feestelijke mondkapjes trouwen in coronatijd

Cotton Royal blue feestelijk mondkapje voor trouwdag
Feestelijk en modern mondmasker bruiloft 'Leve de Liefde! Hydrangea
Feestelijk mondkapje voor huwelijk  royal blue met wit en oranje bloemen
wit mondmasker trouwen 'leve de liefde'
gepersonaliseerde mondmaskers voor huwelijk 'teken voor de liefde' zwart katoen met witte hartjes
coronahuwelijk feestelijk mondkapje in geel met zwarte letters

Zolang mondkapjes in de de openbare ruimte nog verplicht zijn kun je er maar beter voor zorgen dat als jullie trouwen je mooie en stylish mondmaskers om je heen ziet! Deze feestelijke katoenen mondkapjes zijn voorzien van de tekst ‘ Leve de liefde!’ en voorzien van vintage bloemenprint of een stralend hart. Door de moderne en neutrale stijl zijn ze geschikt voor mannen en vrouwen en  ook na jullie trouwdag voor iedereen goed draagbaar!

Wat is het bruiloft programma van een tiny wedding?

Het tijdschema van jullie tiny wedding bruiloft ziet er als volgt uit:

Na een gastvrije ontvangst genieten jullie hier samen met jullie dierbaren van een intieme en persoonlijke ceremonie waarin jullie elkaar het jawoord geven. Daarna volgt er een feestelijke toost op jullie huwelijksgeluk, een ontspannen borrel en gaan jullie vervolgens aan tafel voor een heerlijk meergangen diner.

13.00 uur gastvrije ontvangst
13.30 uur intieme en persoonlijke trouwceremonie
14.30 uur feestelijke champagnetoost
15.00 uur ontspannen borrel
17.30 uur heerlijk bruiloft diner
20.30 uur stijlvolle afsluiting

Hoe plan je een perfecte tiny wedding?

Begin eerst met het bepalen van het aantal gasten dat jullie willen uitnodigen. Voor een tiny wedding zijn dat vaak alleen de ouders, broers en zussen en beste vrienden met partners. Op basis van het aantal genodigden gaan jullie op zoek naar een locatie voor een tiny wedding. Na het vastleggen van de perfect locatie, kiezen jullie een zelfstandig trouwambtenaar en/of ceremoniespreker die bij jullie past en voor jullie en jullie gasten een prachtige, persoonlijke en intieme ceremonie kan verzorgen.

Omdat de nadruk bij een tiny wedding ligt op kwaliteit, zijn een goede fotograaf en/of videograaf die deze ontspanning viering van jullie liefde kunnen vastleggen essentieel!

Daarnaast kunnen jullie natuurlijk ook denken aan het inhuren van een live painter of live muziek om de trouwceremonie en borrel mee te omlijsten. Jullie tiny wedding in een toprestaurant zouden jullie stijlvol kunnen afsluiten door jullie gasten een exclusieve box cadeau te doen gevuld met heerlijke wijnen en delicatessen van het toprestaurant, dat door jullie compleet is gemaakt met een persoonlijk handgeschreven bedankje. ​

Trouwen in coronatijd en hulp nodig bij het vinden van de perfecte locatie voor jullie tiny wedding?

Trouwen in coronatijd en genieten van een tiny wedding in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland of Noord-Holland? Wellicht kan ik jullie verder helpen. Niet alleen kan ik een persoonlijke en intieme ceremonie voor jullie tiny wedding verzorgen, maar ook ken ik veel bijzondere locaties in het noorden van het land die geschikt zijn voor een geweldige tiny wedding.

Meer weten? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in zodat ik contact met jullie kan opnemen om jullie te helpen met jullie tiny wedding.

N.B. deze post bevat affiliate links