Corona

Trouwen & corona? Doe je voordeel met deze tips!

trouwen en corona

Corona heeft er voor gezorgd dat bijna alle huwelijken van 2020 zijn uitgesteld en verplaatst naar 2021. Met alle huwelijken die er voor 2021 bij gekomen zijn maakt dit 2022 en 2023 een extra druk trouwjaar. Populaire data en leveranciers zijn dan ook  al heel snel besproken. Toch zijn er zeker nog mogelijkheden als jullie willen trouwen in coronatijd.

Trouwen corona december

Als jullie heel snel willen trouwen kunnen jullie wellicht nog trouwen in december. Houd er wel rekening mee dat er tussen jullie trouwdatum en de melding (vroegere ondertrouw) minimaal 14 dagen moet zitten. Dit is een wettelijk vereiste om te kunnen trouwen bij het gemeentehuis.

Trouwen corona oktober 2022

Trouwen in coronatijd? Als jullie willen trouwen op een doordeweekse dag of op een zondag in oktober zijn er soms nog opties. ​Ook zijn de herfst en winter erg mooi om te trouwen en kent deze periode vele voordelen. 

trouwen en corona

Trouwen corona september 2022

September is van origine de populairste trouwmaand. Deze maand is altijd al extra druk. Maar je kan het geluk hebben dat jullie trouwlocatie nog ruimte heeft op een doordeweekse dag of op een zondag.

Trouwen corona 2022 tip

Als jullie in 2022 willen trouwen check dan niet alleen de beschikbaarheid van jullie favoriete trouwlocatie maar ook van jullie favoriete trouwambtenaar, fotograaf, videograaf en of weddingplanner.

Zo is de kans het grootst dat je geen concessies hoeft te doen in kwaliteit maar toch in 2022 een fantastische trouwdag kunt hebben.

Hebben jullie moeite met het vinden van een trouwlocatie die beschikbaar is? Denk dan ook een aan een out of the box trouwlocatie!

Zoals een prachtige tuin, een museum, natuurpark, hippe camping of geweldig restaurant. Bij een buitenlocatie is het natuurlijk wel essentieel een back up plan te hebben zoals een tent of binnenaccomodatie mochten de weergoden die dag niet gunstig gestemd zijn.

Omdat je overal in Nederland kunt trouwen kun je ook kijken naar een trouwlocatie in een andere provincie. Wellicht komen jullie een nog mooiere trouwlocatie tegen!

Ook is het slim om verschillende scenario’s te maken voor jullie trouwdag die in lijn zijn met de dan geldende coronaregels en te bepalen wanneer je uiterlijk beslist in welke vorm jullie trouwdag doorgang kan vinden.

Trouwen coronaregels

Hoeveel gasten bruiloft?

Hoeveel gasten mogen er aanwezig zijn bij een bruiloft is een vraag die er bij veel bruidsparen leeft. Per 10 juli 2021 geldt er geen maximum aantal gasten meer voor huwelijksvoltrekkingen, feesten en recepties.

Wat zijn de coronaregels bij een ceremonie en/of feest bij een trouwlocatie?

Is jullie trouwlocatie een hotel of restaurant en valt het onder de horeca? Dan gelden de regels van de horeca. Dit betekent alleen toegang met het coronatoegangsbewijs boven de 13 jaar en alle bezoekers hebben een vaste zitplaats. Het feest kan maximaal tot 20.00 uur duren. 

Wat zijn de coronaregels op het gemeentehuis of stadhuis?

Voor de huwelijksvoltrekking bij de burgerlijke stand op het gemeentehuis of op een andere daarvoor aangewezen trouwlocatie is geen coronatoegangsbewijs nodig.

Oplossing trouwen met corona maatregelen

Toch kun je nog steeds een prachtige trouwdag vieren in coronatijd. Denk bijvoorbeeld aan een tiny wedding op zondag!

Bron:
Rijksoverheid trouwen corona
Coronavirus en de horeca