Ceremonie

Hoe kun je mooi trouwen als samengesteld gezin?

samensteld gezin huwelijk

Hebben jullie de liefde weer gevonden na een scheiding of overlijden? Wat superfijn! Liefde is het grootste goed in het leven.

Vaak heb je als samengesteld gezin met één of meerdere kinderen al heel wat obstakels moeten overwinnen voordat je überhaupt aan trouwen denkt. Vaak is trouwen als samengesteld gezin dan ook de triomf van de liefde.

Liefde die je niet alleen met je nieuwe partner en (bonus) of (lief) kinderen wilt vieren maar met iedereen die jullie dierbaar is. Als een samengesteld gezin gaat trouwen is het dan ook van het grootste belang dat alle emoties die er kunnen zijn te doorgronden en hier rekening mee te houden bij de ceremonie.

Nieuw samengesteld gezin trouwen of niet?

Dat is natuurlijk een vraag die alleen jullie kunnen beantwoorden. Naast de emotionele waarde van en huwelijk is er natuurlijk ook altijd de zakelijke component. Het is daarom goed om vooraf advies in te winnen bij jullie notaris over de financiële gevolgen die jullie verbintenis met zich meebrengt.

Samengesteld gezin en trouwen

Als het om een samengesteld gezin huwelijk gaat is het dan ook het allerbelangrijkste dat de ceremonie met alle zorg en aandacht wordt voorbereid. Vaak zijn er meer gevoeligheden om rekening mee te houden, en is het voor de feestelijk van het moment essentieel om hier op de juiste manier mee om te gaan.

Als zelfstandig trouwambtenaar, babs en ceremoniespreker heb ik al vele ceremonies mogen verzorgen voor bruidsparen met samengestelde gezinnen.

Elke keer weer valt me op hoe groot de vreugde is als iedereen geniet van de ceremonie. Veel bruidsparen met een samengesteld gezin zien het ook als de gelegenheid om hun keuzes en gevoelens onder woorden te brengen, wat vaak het onderling begrip alleen maar versterkt en ook de emotionele banden aanhaalt.

Mijn allerbelangrijkste tip is om bij het trouwen als samengesteld gezin, er een ceremonie van te maken die door iedereen “gedragen” wordt. Dat kun je mijn inziens het mooiste doen om er een 360 graden ceremonie van te maken, waarbij niet alleen de inbreng van het bruidspaar aan bod komt, maar ook van dierbaren om hen heen, dit kunnen natuurlijk de kinderen zijn van het samengestelde gezin maar ook vrienden of familieleden. Bij Trouw met Liefde is het trouwceremoniepakket “Leve de Liefde” het meest passend voor samengesteld gezin en trouwen.

Benieuwd naar samengesteld gezin trouwen ervaringen? Bekijk dan deze reviews.

Ook is het heel mooi om alle kinderen van het samengesteld gezin te laten tekenen voor de liefde en eventueel -als ze zich daar comfortabel bij voelen- ook het woord te laten nemen net als het bruidspaar, zodat het echt een ceremonie wordt waarbij ieders gevoelens gekend en erkend worden.