De 7 grootste voordelen van trouwen in de herfst of winter

​De zomer is van oudsher het seizoen waarin er getrouwd wordt, maar de laatste jaren worden ook de herfst en winter steeds populairder om te trouwen. En dat is zeker niet verwonderlijk want de voordelen zijn legio. Dit zijn de 7 grootste voordelen als jullie je bruiloft in de herfst- of wintermaanden plannen.

Omdat je er in de herfst en winter zeker van kunt zijn dat jullie binnen trouwen neemt dat de stressfactor; ‘wat doet het weer?’ weg. 

Herfstbruiloft & winterbruiloft voordelen

 1. Minder stress
  Omdat je er in de herfst en winter zeker van kunt zijn dat jullie binnen trouwen neemt dat de stressfactor; ‘wat doet het weer?’ weg. 
 2. Meer beschikbaarheid en betere tarieven
  Populaire trouwlocaties en trouwleveranciers zijn in de zomer volgeboekt. In de herfst en winter zijn er dan ook veel meer mogelijkheden. Daarnaast hanteren sommige locaties en of leveranciers lagere tarieven dan in het hoogseizoen.
 3. Gratis bonus decoratie
  In de herfst en winter zijn veel locaties prachtig gestyled in een herfst- of winterthema. Dit komt de aankleding van jullie bruiloft alleen maar ten goede en vormt vaak een prachtige basis om op verder te gaan met jullie persoonlijke decoraties. 
 4. Goedkopere reizen en accomodaties
  De tarieven van hotels of andere overnachtingsmogelijkheden in de buurt van jullie trouwlocatie liggen in de herfst of winter ook vaak lager dan in het hoogseizoen. Dit maakt het voor jullie en jullie gasten financieel aantrekkelijker om in stijl te blijven overnachten. Ook zijn de tarieven van huwelijksreizen vaak een stuk gunstiger dan in de zomermaanden. 
 5. Alle aandacht voor jullie bruiloft
  Omdat de meeste bruiloften in de zomermaanden plaats vinden kan het zijn dat jullie gasten die zomer zijn uitgenodigd voor meerdere bruiloften. Als jullie in de herfst of winter trouwen is er alle aandacht voor jullie huwelijk. Ook zullen trouwfotografen en videografen meer tijd hebben voor de nabewerking zodat zij  jullie trouwfoto’s of trouwfilm sneller kunnen leveren.
 6. Bijzondere sfeer
  De herfst en winter zijn seizoenen die zich lenen voor  bijzondere bruiloften. Bruiloften die net een tikje anders zijn dan die in de zomer. Denk aan een heerlijke warm glühwein om de gasten op te warmen bij binnenkomst, een knisperend haardvuur bij de ceremonie en sfeervolle vuurkorven of fakkels buiten. 
 7. Geen kans op oververhitting
  Als je niet van hoge temperaturen houdt zijn de herfst en winter de perfecte seizoenen om te trouwen omdat je de er niet over in hoeft te zitten dat je het te warm krijgt. Zo kunnen jullie de gehele dag fris en fruitig genieten van al het moois van jullie trouwdag. 
De 7 grootste voordelen van trouwen in de herfst of winter