De 3 beste tips voor jullie geregistreerd partnerschap als jullie later willen trouwen

Zien jullie een geregistreerd partnerschap als een zakelijke verbintenis en willen jullie in de toekomst alsnog trouwen en jullie geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk?  Doe dan je voordeel met deze tips!

Jawoord geregistreerd partnerschap?

Elkaar het jawoord geven tijdens een geregistreerd partnerschap mag, maar is absoluut geen vereiste! Dit komt omdat een geregistreerd partnerschap enkel tot stand komt door het zetten van een handtekening door jullie en jullie getuigen. Een jawoord heeft tijdens deze plechtigheid dus geen enkele wettelijke waarde. Willen jullie het jawoord bewaren voor jullie huwelijk? Geef dit duidelijk aan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand of buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand die jullie partnerschap zal sluiten zodat hij of zij weet wat jullie wensen zijn.

Geregistreerd partnerschap geloften

Een geregistreerd partnerschap ceremonie kunnen jullie heel mooi maken door een paar persoonlijke woorden tegen elkaar te spreken, ook wel geregistreerd partnerschap geloften genaamd.

Je kunt elkaar dan bijvoorbeeld vertellen waarom je zo graag wilt tekenen voor jullie liefde en wat je jouw geliefde belooft door het zetten van dé handtekening. Ontzettend waardevol en bijzonder om jullie geregistreerd partnerschap ceremonie zo te beginnen.

Jullie geloften kun je schrijven in deze leuke geregistreerd partnerschap geloften boekjes. Een blijvende herinnering aan deze mijlpaal in jullie liefde.

Liefde & Jij geregistreerd partnerschap gelofte boekje
Geregistreerd partnerschap geloften boekje

Geregistreerd partnerschap ringen

Ditzelfde geldt voor het wisselen van ringen of andere symbolen tijdens de ceremonie. Dit mag en kan, maar is absoluut geen verplichting en is helemaal aan jullie.

Horloge i.p.v. geregistreerd partnerschap ring

Ook een heel leuk en goed idee is om voor een horloge te kiezen in plaats van een ring bij een geregistreerd partnerschap. Op deze manier kunnen jullie de ‘ringen’ bewaren voor het moment dat jullie trouwen. Dit geregistreerd partnerschap horloge is heel geschikt als bezegeling van jullie geregistreerd partnerschap omdat een geregistreerd partnerschap enkel tot stand komt door tot het zetten van een handtekening.

Bij trouwen komt de wettige verbintenis tot stand door elkaar het jawoord te geven. Het uitwisselen van dit stijlvolle horloge is naast een prachtig aandenken dat je elke dag kunt dragen ook een symbool dat jullie liefde de tand des tijds doorstaat. De vraag: “Bij een geregistreerd partnerschap wel of geen ring?”, komt hiermee te vervallen en geeft ruimte om elkaar op een later moment bij een huwelijk elkaar een ring te geven.

Dit geregistreerd partnerschap horloge is voorzien van een pen met handtekening om jullie geregistreerd partnerschap te symboliseren, een stralend hart voor jullie liefde en daarnaast kun je de naam van je geliefde en de datum van jullie geregistreerd partnerschap erop vermelden. De horloges zijn verkrijgbaar voor dames en heren en zijn er in verschillende kleuren en stijlen.

Horloge i.p.v. geregistreerd partnerschap ring voor heren zwart, stoer en tijdloos!
Elegant horloge i.p.v. ring geregistreerd partnerschap voor dames

Geregistreerd partnerschap achternaam

Bij een geregistreerd partnerschap hebben jullie dezelfde rechten en plichten als bij een huwelijk. Dat betekent dus dat jullie vanaf dat moment kunnen kiezen om de achternaam van je partner te gebruiken. Als het huwelijk voor jullie in waarde meer betekenis heeft kunnen jullie er dus voor kiezen om het naamgebruik pas te wijzigen nadat jullie getrouwd zijn.

N.B. de horloge links zijn affiliate links